Tehtävänä hengenpelastus

Hansel-klubilla on virkistäytymisen lisäksi yhteiskunnallisesti vastuullinen tehtävä: kannustaminen verenluovutukseen. Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun koordinoima VeriRyhmä kokoaa saman yhteisön kaverit tai kollegat ja tekee kädenojennuksesta yhteisöllisen hetken.

Hanselin VeriRyhmä perustettiin kesällä 2016. Jos ensimmäisen puolen vuoden aikana luovuttajia oli kunniamaininnan verran.

Kädenojennus työnantajalta

Luovutettua verta tarvitaan jatkuvasti leikkauksissa, synnytyksissä, syövän ja vakavien sairauksien hoidossa, onnettomuuksien uhreille, keskosille ja vanhuksille. Joka arkipäivä tarvitaan lähes 1 000 verenluovuttajaa. Yhdellä luovuskerralla pystyy auttamaan parhaimmillaan kolmea potilasta.

Hanselilaiset saavat käydä verenluovutuksessa työajallaan. Postitalon viereisessä talossa oleva kiinteä verenluovutusasema helpottaa järjestelyjä, ja luovuttamaan ehtii myös kiireisen työpäivän keskellä.

Hieman erilainen kahvihetki

Ryhmäverenluovutus on mukava sosiaalinen tilanne. Siihen sisältyy perusterveystarkastuksen ja luovutuksen lisäksi välipala ja lyhyt tauko ennen töihin paluuta. Osa luovuttajista jännittää pistämistä, jolloin työkaverin läsnäolo tuo tukea.

Hanselin VeriRyhmä käy yhdessä verenluovutuksessa kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. Aktiivisimmat käyvät pötköttämässä myös yhteiskertojen välissä sallitun luovutusvälin puitteissa.

Hyvien kokemustensa innostamana Hansel haastaa työntekijöidensä lisäksi asiakkaansa ja yhteistyökumppaninsa ryhtymään hengenpelastajiksi ja perustamaan omia VeriRyhmiä.

Top